Početna
Vesti
Događaji
O nama
Istorijat HSSLD
Predsedništvo
Sponzori
Partneri
Korisnički Portal
Kontakt
Početna Vesti In Memoriam: Prof. dr Dragan Marković

In Memoriam: Prof. dr Dragan Marković

In Memoriam: Prof. dr Dragan Marković

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo članove Hirurške sekcije Srpskog Lekarskog Društva da je nakon kratke bolesti preminuo Prof. Dragan Marković u 62 godini života od posledica Kovida 19. Dr Marković je za sobom ostavio bogatu profesionalnu karijeru. Rođeni je beograđanin. Završio je osnovnu školu „Sveti Sava“ i Četrnaestu beogradasku Gimaziju. Nakon završenog Medicinskog fakulteta posvetio se hirurgiji.


Svoj radni vek proveo je na Drugoj hirurškoj Klinici, sadašnjoj Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog Centra Srbije. Posle završene specijalizacije iz opšte hirugije, subspecijalizirao je vaskularnu hirurgiju. Magisterijum i Doktorat odbranio je na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Hiruršku karijeru pratila je i naučna na Katedri hirurgije Medicinskog Fakulteta, gde je bio profesor. Bio je načelnik ambulantno-polikliničkog odeljenja sa kabinetom za ultrazvučnu dijagnostiku, veoma važnog segmenta Klinike za vaskularnu hirurgiju. Autor je brojnih naučnih radova objavljenih u domaćim i inostranim naučnim časopisima. Član je brojnih domaćih i međunarodnih hirurških udruženja. Bio je aktivan učesnik naučnih sastanaka gde je prezentirao svoje radove.


Ostvario se kao suprug i otac. Iza sebe ostavio je suprugu Dragoslavu, takođe hirurga, ćerku i unuče. Ostaće upamćen kao izuzetan čovek, visoke socijalne inteligencije sa brojnim poznanstvima. Svoju društvenu poziciju nije koristio za sebe već je nesebično pomagao drugima.