Početna
Vesti
Događaji
O nama
Istorijat HSSLD
Predsedništvo
Sponzori
Partneri
Korisnički Portal
Kontakt
Početna Vesti Raspis za nagrade i priznanja za 2020. godinu

Raspis za nagrade i priznanja za 2020. godinu

Raspis za nagrade i priznanja za 2020. godinu

Poštovane koleginice i kolege,


Podsećamo Vas na tradiciju obeležavanja godišnjice osnivanja SLD, 6. maj, kada će biti dodeljene godišnje nagrade Društva za 2020. godinu.


Godišnje nagrade se dodeljuju članovima SLD za proteklu kalendarsku godinu, a nagrade su sledeće:

  • Veliki pečat - dodeljuje se jedna nagrada koja predstavlja najviše priznanje Društva.
  • Nagrada za životno delo - dodeljuju se najviše dve nagrade i to jedna doktoru stomatologije i jedna doktoru medicine.
  • Nagrada za naučno-istraživački rad - dodeljuju se najviše dve nagrade.
  • Zlatno pero - dodeljuje se jedna nagrada autoru naučnog dela iz oblasti istorije Srpskog lekarskog društva, istorije srpske medicine, književnog dela sa medicinskom tematikom ili objavljivanje većeg broja radova sa istom tematikom.
  • Nagrada za uvođenje i/ili unapređenje novih dijagnostičkih i terapijskih metoda od velikog značaja za struku - dodeljuju se dve nagrade članovima Društva.
  • Nagrada za unapređenje primarne zdravstvene zaštite - dodeljuju se dve nagrade članovima Društva.
  • Nagrada za nabolju sekciju SLD.
  • Nagrada za najbolju podružnicu SLD.


U prilogu ovoga raspisa dostavljamo vam Pravilnik o dodeljivanju godišnjih nagrada i drugih priznanja Srpskog lekarskog društva u kome su jasno razrađeni kriterijumi za vaše predloge. Dostavljamo i formulare za predloge za godišnje nagrade koje je neophodno popuniti i uz obrazloženi predlog dostaviti Komisiji za nagrade i priznanja SLD.


Ukoliko imate predlog za neku od navedenih nagrada, molimo da isti dostavite Društvu najkasnije do 31. marta 2021. godine, vodeći računa da predlažete samo one članove koji su postigli vrhunske rezultate u domenu za koju se nagradu predlažu. Članovima Srpskog lekarskog društva smatraju se samo oni lekari i stomatolozi koji redovno izmiruju članarinu. Članovi Akademije medicinskih nauka koji se predlažu za neku od nagrada SLD moraju imati izmirenu članarinu i za Akademiju medicinskih nauka. Predlozi za lekare i stomatologe, koji ne izmiruju redovno članarinu neće biti razmatrani, zato molimo predlagače da pre dostavljanja predloga za nagrade u Stručnoj službi provere da li je predloženi lekar-stomatolog član SLD da bi se izbegle naknadne neprijatnosti.


Predlozi za godišnje nagrade moraju da sadrže opširno obrazloženje i da budu tako dokumentovani da Komisija za godišnje nagrade Društva ima dovoljno elemenata za ocenu vrednosti onih aktivnosti na osnovu kojih se kandidati predlažu za odgovarajuću nagradu. Ponavljamo da je uz obrazloženje neophodno dostaviti i popunjen formular za odgovarajuću nagradu.


Molimo Vas, da prilikom predlaganja kandidata imate u vidu izuzetan značaj ovih nagrada!


S poštovanjem,

Predsednik SLD

Akademik Prof. dr Radoje Čolović

Za preuzimanje